FC-Koneistus Oy

FC-Koneistus Oy on vuonna 2004 perustettu yhtiö, palveluina koneistukset, vesileikkaus, laakeri ja pneumatiikka myynti sekä asennus-, huolto- sekä käyttöönottotyöt.

Käytössämme on manuaali sekä CNC sorvit ja työstökeskukset, Flow IFB Dynamic 5-akselinen vesileikkausasema, varoventtiili koestus ja säätöpöytä 200bar.

Toimipisteemme sijaitsee Porvoossa, Kilpilahden teollisuusalueen läheisyydessä. Asiakaskuntamme koostuu öljyn, kemian, paperin ja puun jalostuksen päätehtaista sekä heidän alihankkijoista.

Päämateriaalit joita työstämme ovat: hiili-, HST ja RST-, kulutus-, nuorrutusteräkset, alumiinit, punametallit sekä muovit esim. PTFE, PVC sekä POM

    

Koneistus

 • Korjauskoneistus
 • Proto tuotteet
 • Yksittäisvaraosat
 • Piensarjat
 • Timanttipinnoitetut varaosat (Diarc)

Valmistamme asiakkaillemme eri koneisiin varaosia sekä kunnostamme tarvittaessa vanhoja koneen osia. Esimerkiksi koneen runko-osa jossa laakeripesä on kulunut väljäksi eikä täytä enää laatuvaatimuksia voidaan mahdollisesti koneistaa suuremmaksi ja holkittaa jolloin laakeripesä on alkuperäisen kokoinen, niin kuin se oli uutena tehtaalta lähtiessä.
 

 

Teemme töitä tarvittaessa myös ns. virka-ajan ulkopuolella. Olemme valmiit palvelemaan asiakasta vaikka konerikko kohdistuisi yö, viikonloppu tai muuhun pyhäaikaan. Kuten muutamilla asiakkailla on jo käytössä, pystymme tekemään huoltosopimuksen asiakkaan kanssa jolla turvaamme asiakkaan varmuuden saada koneistusapua, juuri silloin kun sitä tarvitaan, ei vasta seuraavana arkipäivänä. Tuottamaton tunti asiakkaalle saattaa maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja joten on asiakkaan kannalta erittäin tärkeää että toimintamallit ovat suunniteltu etukäteen niin että mikäli asiakas tarvitsee koneistusapua, hän myös saa sitä.Valmistamme myös asiakkaille eri komponentteja piensarjoina. Tyypillinen kohde piensarjoihin ovat asiakkaan jokin uusi tuotemalli johon tarvitaan protosarja tai valmistaja jonka normaali erämäärä tuotteelle on pieni.


Pystymme työstämään monimutkaisiakin kappaleita jolloin asiakkaan ei tarvitse välttämättä kalustaa omia koneitansa protoon tarvittavilla työkaluilla vaan me teemme saman mallisen osan muita työkaluja soveltaen. Tyypillinen proto asiakkaamme on valmistaja jolla on oma tuotanto ja jossa koneet tekevät pitkää sarjaa.

Vesileikkaus

 • Proto tuotteet
 • Yksittäisosat
 • Sarjatyöt

Käytössämme on Suomen tehokkain vesileikkauskone, jonka työalue on 1200x2400x180mm. Tällä koneella pystymme tarjoamaan erittäin kilpailukykyistä vesileikkauspalvelua. Leikkaustyöpaine on huomattavasti muita Suomessa olevia koneita suurempi ja koneessa on dynaaminen ohjaus, joka tarkoittaa sitä, että leikattava laatu on 3D tasoa ja leikkuunopeus on optimoitu kappaleen muotojen mukaan. Näin voimme valmistaa tuotteita, jolla on sama geometrinen muoto molemmin puolin kappaletta, aivan kuten se on kuvassa piirretty ja suunniteltu.
 

   


Vesileikkaus on menetelmä, jossa kovalla paineella tuleva vesi leikkaa materiaalia. Kun veteen lisätään abrassiivi jauhetta, menetelmä soveltuu myös kovien aineiden leikkaamiseen esim. teräkset.

Perinteisten pehmeiden aineiden esim. tiiviste pahvit, kumit, muovit yms. ja alumiinin leikkauksen lisäksi vesileikkaus on erittäin hyvä vaihtoehto RST/HST sekä kulutus ja nuorrutusterästen leikkaukseen, varsinkin mikäli leikkausala on suuri.

Vesileikkaus ei tuota kappaleeseen lämpö- tai työstöjännityksiä, jolloin tuotteeseen ei tule muotovirheitä kuten esim. laserilla leikattaessa. Kaikki termiset leikkausmenetelmät aiheuttavat leikattavaan pintaan jonkin asteisen karkaisun sekä lämmöstä johtuvat jännitykset, jolloin valmis kappale saattaa olla kiero. Vastaavasti mikäli tuotteen reuna on karkaistunut ja osa on menossa koneistukseen, terärikkojen määrä on huomattavasti suurempi kuin vesileikatulla osalla.

Vesileikkaus on raaka mutta hellä vaihtoehto leikkaukseen, kun tuotteelle halutaan hyvät jatkojalostus ominaisuudet.

Raakuuden kertoo se, että menetelmällä voidaan leikata lähes mitä tahansa, myös kovametallia ja hellyydestä kertoo se, että menetelmä soveltuu esim. lasin tai muiden herkkien aineiden leikkaukseen.
 

Laakerit, voimansiirto ja pneumatiikka

 • Vakiolaakerit
 • Tuuma laakerit
 • Tarkkuuslaakerit
 • Voimansiitto: ketjut, ketjupyörät sekä hihnapyörät
 • Taperlokit
 • MetalWork pneumatiikka

www.fckoneistus.fi

Ota yhteys: Timo Laaksonen 0400 814 646

Yhteydenottolomake

Nimi

Yritys

Osoite

Puhelinnumero

Sähköposti

Viesti

 • Facebook
 • Linkedin

Fluidcontrol Oy on perustettu vuonna 1989. Olemme saaneet palvella Suomen teollisuutta jo 20 vuoden ajan.
Asiakaskuntamme koostuu koneenrakentajista, petrokemian-, paperi-, puu-, sellu- ja kemianteollisuudesta yleisesti.
Jalostamo- ja voimalaitostekniikka on meille tärkeä osaamisen alue. Fluidcontrol Oy tarjoaa Suomen kattavimman toimilaitevalikoiman, joten haasta meidät!

REALLY?